0
Мої закладки 0
Порівняння товарів 0
0товарів: 0,00грн. 

Коптильня домашня для гарячого та холодного копчення


В категорії немає товарів


Як вибрати коптильню для дому: особливості матеріалів та видів

Хто не любить копчене м'ясо, птицю та рибу? Оскільки сьогодні індустрія копчених продуктів у рази підвищилася в ціні, виробники іноді не дотримуються норм приготування їжі, а постачальники — Умови транспортування та зберігання продукції все більше людей приходить до розуміння того, що необхідно купувати коптильні і готувати страви своїми руками за перевіреними рецептами. Деякі в такий спосіб навіть примудряються розпочати власний бізнес. Сучасна коптильня, купити яку ви завжди можете в нашому інтернет магазині, має різноманіття моделей, серед яких, не рівна година, і заплутатися можна. Про те, як має виглядати справжня коптилка і на що звернути увагу при її виборі, розповімо далі. Різновиди коптилен для дому: вибираємо правильно. src="//budopt.ua/image/data/article/sports/turizm/koptilnja-s-gidrozatvorom.jpg" style="width: 600px; height: 400px;" />

Коптильня — це пристрій, призначений копчення продуктів. Такі пристрої бувають для домашнього використання і професійні. Другі мають значні габарити, бувають навіть двоярусні для масового виготовлення продукції.

За конструкцією коптилка буває стаціонарна та переносна (портативна). Другу, як нескладно здогадатися, найчастіше використовують на природі, дачі, у квартирі.

На сьогоднішній день розрізняють три основні види коптилен. Це:

  • Електрична.
  • Газова.
  • Вугільна.

Кожна має свої якісні характеристики та особливості, які будуть прийнятні для того чи іншого споживача.

Електрокоптильня

Це популярний вид пристрою, оскільки електрокоптилка, яка ще носить назву «квартирна», використовується навіть у квартирах через те, що виділяє мало диму внаслідок того, що він утворюється під впливом спеціальних нагрівальних елементів. Вибираючи модель для будинку, потрібно підбирати універсальну конструкцію, яка працює при різному температурному режимі.

Відео огляд та відгук про електрокоптильне

Газова коптильня

У газовій конструкції все інакше — тут копчення провадиться за рахунок тепла каміння вулканічного походження. Цей вид копчення досить актуальний сьогодні, якщо є заміський будинок або будь-яка відкрита місцевість, тому що така коптильня ефективно "диміт». Саме тому для замкнутого простору девайс не підійде.

Вугільна коптильня

Класичний вид копчення продуктів. В принципі, ідеальною платформою для виготовлення копченостей є саме вугільна коптилка, так як за допомогою дров і вугілля смак найтонший і вишуканий. Вугільна конструкція найнатуральніша і природніша, тому вона коштує трохи дорожче, хоча можна таку конструкцію зробити і самому.

Кожен вид пристрою робиться за новими технологіями. Похідні коптильні мають великий попит, тому що такі конструкції мобільні, легко розбираються і зручні в транспортуванні. Особливо вони користуються хорошим попитом серед тих, хто любить вилазки на природі.

Коптильня фото

Іноді коптильні на природі замінюють мангал або барбекю, але для цих цілей все ж таки краще вибирати вугільні конструкції, тому що коптити м'ясо, сало, рибу з натуральним «димком» завжди краще.

Принцип копчення відбувається двома шляхами: гарячим димом і холодним. Для гарячого копчення потрібно 2-3 години до повного приготування продуктів. Коптильня холодного копчення опрацьовує продукцію за рахунок холодного диму. Для такого копчення знадобиться доба і більше. І той, і інший вид копчення має особливі смакові елементи, але за насиченістю і приємністю смаку обидва способи відмінні. Відмінний момент такої коптильні — гідрозатвор. Це кільцеподібна ємність, розміром десь 20*20 у перерізі, розташована вздовж верхньої кромки корпусу. Принцип роботи гідрозатвору — запобігання виходу диму між кришкою і корпусом завдяки наявності шару води. продукт дарує страві неперевершений смак і аромат.

Матеріал коптильні

Важливо, з якого матеріалу виготовлена коптильня. На сьогоднішній день дуже популярні моделі з нержавіючої сталі. Також часто роблять коптильні із цегли. Слід дивитися, щоб у сплаві металу не було шкідливих компонентів, які можуть вплинути на здоров'я людини. Грати та кришка в ідеалі повинні бути виконані з того матеріалу, що і корпус коптильні.

Коптильня з нержавійки

Щіпа для копчення: що вибрати

Подрібнена, певного роду деревина подарує продукту насичений смак та унікальний аромат. Тому до вибору тріски потрібно підходити відповідально. Тріска вільхи, стружка фруктових дерев або іншого дерева (за рецептом того чи іншого продукту) роблять смак неперевершеним і вишуканим. М'ясу додасть унікальний смак мікс із вільхи та фруктових дерев. Залежно від рецепту, використовується різна тріска. Додавання в тирсу листя м'яти, шавлії, розмарину надає тонкого і незвичайного смаку.

Підбираючи тріску, дізнайтеся насамперед рецепт приготування тієї чи іншої страви, щоб напевно зробити смачну страву. виглядати хороша коптилка: зверніть увагу

Коптильня двоярусна

Підбираючи коптильню, потрібно дивитися не лише на її характеристики, а й на зовнішній вигляд. Що слід врахувати:

  • Будь-яка коптильня має бути глибокою — для реалізації саме копчення, а не смажіння, потрібно багато вільного місця між паливом та продуктом. В іншому випадку копчення перетвориться на смаження.
  • Обов'язково наявність вентиляційних отворів — цей параметр відповідає за регулювання температури в процесі копчення.
  • Герметичність конструкції — зверніть увагу на те, як фіксується кришка коптильні та наскільки закрита «коробка», щоб копчення було ефективним і правильним.
  • Якщо планується використання коптилки на відкритому просторі (вулиця, дача), пристрій має бути розкладним.< /li>
  • Сучасний агрегат може мати термометр, що показує поточну температуру. Втім, це необов'язкова умова, хоча його наявність набагато спрощує процес приготування, оскільки дозволяє орієнтуватися в ході приготування ніжних продуктів, таких як, наприклад, ціла курка, індичка, скумбрія і т.д. блюдо, не боячись зіпсувати його.
  • Автоматична чистка забруднень — це опціональний критерій, з яким все ж таки підтримка коптильні в чистому та гігієнічному стані здійснюється в рази легше і простіше.
  • Обсяг коптильні — він повинен бути маленьким. Це важливо через те, що приготування смаколиків може затягнутися надовго.

Коптильня з термометром

Домашня коптильня або для дачі має ряд ґрунтовних переваг, спираючись на які все ж таки варто купити девайс за наявності можливості та бажання. По-перше, це особисто підготовлений продукт — ви завжди впевнені у його якості. По-друге, це завжди дуже зручно і смачно навіть далеко від звичних домашніх умов на лоні дикої природи (кемпінг, вилазка). По-третє, власноруч приготовані страви не можуть залишити байдужим нікого. До того ж, у вас з'являється можливість організувати власну прибуткову справу! платежем або за передоплатою на картку Приватбанку з доставкою по всій Україні зі складу у Києві чи Дніпропетровську. При замовленні оптом товар відпускається зі знижкою, яку можна дізнатися від консультанта при оформленні замовлення.

Розгорнути
messenger