0
Мої закладки 0
Порівняння товарів 0
0товарів: 0,00грн. 

Шампура та рожна



Щітка для грати-гриль 20см Stenson Комфорт (MH-0917)
Щітка для грати-гриль 20см Stenson Комфорт (MH-0917)
Щітка для грати-гриль 20см Stenson Комфорт (MH-0917)

95,00грн. -34% 63,00грн.

Немає в наявності

Ця щутка для гриля призначена для того, щоб підтримувати гриль у відмінному стані після використання. Щітка для грат з нержавіючої сталі має довжину 20 см, даючи можливість легко справлятися з сильними забрудненнями, а також має сталевий наконечник для великих шматків їжі та соусу.

Барбекю набір (мангал та 6 шампурів) портативний для природи Stenson (MH-0158)
Барбекю набір (мангал та 6 шампурів) портативний для природи Stenson (MH-0158)
Барбекю набір (мангал та 6 шампурів) портативний для природи Stenson (MH-0158)
Барбекю набір (мангал та 6 шампурів) портативний для природи Stenson (MH-0158)

668,00грн. -29% 476,00грн.

Немає в наявності

Чудовий набір для виїздів на природу! Розслабтеся з друзями після робочого дня і закусіть смачні сосиски або шашлики. У набір входять шість шампурів та дві опори.

Ґрати для гриля (мангалу) 31х26см (MH-0140)

376,00грн. -25% 282,00грн.

Немає в наявності

Решітка для гриля з містким прямокутним лотком глибиною 6,5 см зручна для приготування барбекю з овочів, м'яса та риби в природних умовах або на дачі, містить знімну верхню частину та дерев'яну термоізолюючу ручку.

Грати для гриля (мангала) 41х31,5см (MH-0085)

590,00грн. -50% 293,00грн.

Немає в наявності

Глибокі грати для гриля дозволяють приготувати смачні страви з об'ємних продуктів, включаючи цільні овочі та рибу. Вставка з твердих порід дозволяє зручно перевертати ґрати без термічного впливу на руки.

Решітка для гриля (мангалу) 70х42х32см Stenson (MH-0161)
Решітка для гриля (мангалу) 70х42х32см Stenson (MH-0161)

557,00грн. -65% 197,00грн.

Немає в наявності

Якщо Ви збираєтеся на природу з друзями, готуватимете овочі або м'ясо на багатті, то Вам точно не обійтися без грати для гриля! Зручна та проста в експлуатації. Температура жару буде рівномірно розподілятися за продуктами. Виконані грати з міцної нержавіючої сталі. Розмір: 42х32см.

Шампури (набір шампурів) у чохлі 6шт 60см Stenson (MH-0020)
Шампури (набір шампурів) у чохлі 6шт 60см Stenson (MH-0020)
Шампури (набір шампурів) у чохлі 6шт 60см Stenson (MH-0020)
Шампури (набір шампурів) у чохлі 6шт 60см Stenson (MH-0020)

283,00грн. -45% 157,00грн.

Немає в наявності

Шампури можна використовувати для приготування м'яса, риби та овочів на відкритому вогні/мангалі. Виконані із нержавіючої сталі. Зберігаються у чохлі. Довжина шампуру 60 см.

Показано від 1 до 6 з 6 (всього сторінок: 1)

Шампура, рожна

Прекрасна погода завжди сприяє приготуванню їжі на природі. Традиційно люди люблять готувати м'ясо з «димком». Тому важливо підібрати хороший мангал або барбікюшницю, але не менш важлива деталь — це шампура і рожна. Від цієї складової залежить і якість прожарювання м'яса, і навіть смак. Як правильно вибрати шампури та вертлюг для мангалу, на що звернути увагу, дізнаєтеся з цієї статті. ="//budopt.ua/image/data/article/sports/turizm/metallicheskie-shampury.jpg" style="width: 600px; height: 400px;" />

Здавалося б, головна справа у приготуванні шашлику віддають саме мангалу та вугіллю, але все більше людей починають розуміти, що від якості шампурів залежить смак м'яса, його прожарювання та зовнішній вигляд. Тому при купівлі нанизуючих пристосувань для м'яса потрібно враховувати деякі тонкощі.

Для приготування різних продуктів на шампурах, будь то овочі або найжилисте м'ясо, потрібно підбирати вироби з якісного та міцного матеріалу. Відразу слід зазначити, що хороші шампури не можуть коштувати дешево, інакше вони не прослужать довго або під «гнітом» м'яса провисатимуть і згинаються.

Металеві шампури

Для мангалу та барбекю традиційно вибирають металеві шампури. Але вони також відрізняються формою та щільністю, тому потрібно врахувати кілька моментів:

  • Переріз шампура. Круглий переріз не дуже добрий, оскільки продукт, нанизаний на нього, може зісковзувати і прокручуватися разом з ним. Відповідно просмажитись якісно шашлику та овочам не вдасться. Краще вибирати вироби зі скрученим або квадратним перетином. Тоді продукт щільно прилягатиме до металу і не зісковзуватиме.
  • Шампури з нержавіючої сталі найдовговічніші та найприйнятніші для контакту з їжею.
  • Довжина виробу повинна становити на 20 см більше від довжини мангалу. Тоді зручніше і раціональніше просмажуватиме м'ясо.
  • Товщина сталі не повинна бути меншою за 2-3 мм. Це пояснюється тим, що низька щільність металу прогинатиметься, якщо нанизувати навіть середні шматочки м'яса.
  • Перед покупкою слід звернути увагу на наявність сколів — сталь повинна бути неушкодженою та рівною.

Відео про те, як вибрати шампур

Бамбукові одноразові шампури

Дуже зручний варіант для тих, хто любить простоту та комфорт на природі. Такі вироби, як відомо з назви, виготовляються з бамбука. Плюс таких пристроїв — це простота використання. Шампури не потрібно мити, після використання їх просто спалюють чи викидають. Перед нанизуванням шашлику одноразові шампури потрібно замочити, щоб вони стали щільнішими та не провисали під масою м'яса. Єдиний мінус полягає в тому, що шашлик на таких шампурах буде важко обертати, хоча на них є ручки. Але, якщо пристосуватися, страва буде приготовлена смачно. До речі, нерідко бамбукові палички використовують для сервірування шашлику.

Ви можете купити бамбукові шампура в інтернет-магазині «БудОпт» за ціною від 30 грн за набір.

Форма та рукоятка шампурів

У шампурах важливо врахувати такий показник, як ручка. Вона грає важливу роль у приготуванні страв.

Бамбукові шампури

На сьогоднішній день існує три види ручок:

  • Дерев'яні.
  • Пластмасові.
  • < li>Металеві.

Купити шампура з дерев'яною ручкою — найоптимальніший варіант, тому що такі вироби найдовговічніші та найбезпечніші. Пластмасові ручки — бюджетний варіант, але якщо ручка ненароком згорить, то шампур буде непридатний для застосування наступного разу. Металеві ручки — Класичний варіант. Якщо ви правильно розташовуватимете шампури на мангалі, то ризик обпектися зводиться до нуля. Широкі та довгі тримачі — важливий аспект, на який необхідно звернути увагу при виборі та замовленні шампура.

Професійні шампури для справжніх естетів роблять із кованою або різьбленою ручкою, яка виглядає досить презентабельно. Однак вартість такого задоволення велика (від 100 грн/шт).

Для електрошашличниці можна придбати спеціальний набір шампурів, хоча цілком вдасться обмежитися і металевими, тільки підбирайте при покупці відповідний розмір, щоб спеціальний обертач автоматично міг перекручувати м'ясо, обсмажуючи його з усіх боків.

Підбираючи металеві «палички», не забувайте купувати чохол для шампурів. Іноді в комплект входить ця деталь, але частіше — ні, а без неї важко транспортувати 10-15 шампурів одночасно: вони дзвінітимуть або довільно переміщатимуться багажником.

Підставка під шампура

Підставка під шампура

На сьогоднішній день подібний агрегат зручно комплектується чохлом і має розкладну систему. Дуже часто така конструкція замінює звичайний мангал, внаслідок чого його завжди беруть із собою в похід, на відпочинок на природу або рибалку. тому вони завжди охочіше купують не мангал, а саме підставку, тому що транспортувати її набагато легше. Крім цього, вона досить компактна, функціональна і за ціною виходить недорого. що ще потрібно на швидку руку в умовах дикої природи? справа тонка. У багатьох цей пристрій асоціюється з великим шампуром. Принцип той самий, але особливості під час виборів зовсім інші. Якщо ви бажаєте запікати цілісного птаха, то краще вибирати прут, товщиною мінімум 12-15 мм. Інакше крутив під масою тушки прогнеться і одна сторона буде підгоріла, а верхня просідає » сторона — недосмажена.

Довжина прута повинна становити не менше 1 м за межами мангалу, тобто вільний край повинен бути довгим, щоб кухар не обпікся, оскільки принцип смаження на рожні разюче відрізняється від смаження на шампурах.

>

>

Вертел буває різної форми:

  • Круглий.
  • Квадратний.
  • Плоский.

На круглому рожні не приготувати м'яку їжу. Квадратний і плоский прут підійде для м'яса з кістками та важких тушок. Зазвичай це одноразова конструкція, яку роблять із гілок вільхи, горіха або клена. Найважче — зробити багнет, на який нанизуватиметься м'ясо, тому більшість віддає перевагу покупним рожнам. димком» проколюють її хрест-навхрест, щоб збалансувати верхню і нижню частину тушки, так як строго посередині нанизати м'ясо, як правило, не виходить. зовнішній вигляд, а й на форму виробу! У каталозі нашого інтернет-магазину ви можете знайти ці аксесуари для смачного відпочинку на природі за прийнятними цінами: набори із 6 шампурів від 120 грн, шампура поштучно за вартістю від 17 грн та ін. — з доставкою по всій Україні. При покупці товарів оптом зі складу у Києві або Дніпропетровську, вони відпускаються зі знижкою. Можливе придбання як післяплатою, так і за передоплатою.

Розгорнути
messenger