0
Мої закладки 0
Порівняння товарів 0
0товарів: 0,00грн. 

Котел чавунний, котелок туристичний



Котел похідний з потовщеними стінками 10 л БКАД 10
Котел похідний з потовщеними стінками 10 л БКАД 10
Котел похідний з потовщеними стінками 10 л БКАД 10

1 400,00грн. --0% 1 401,00грн.

Немає в наявності

Котел БКАД 10 виготовлений із міцного легкого алюмінію, має класичну форму, потовщені стінки, об'єм – 10 л. Кришка із жаростійкою ручкою в комплекті. Для зручності приготування на відкритому вогні надається дужка для підвішування над осередком.

Котел похідний з потовщеними стінками 6 л БКАД 6
Котел похідний з потовщеними стінками 6 л БКАД 6
Котел похідний з потовщеними стінками 6 л БКАД 6

1 101,00грн. --0% 1 102,00грн.

Немає в наявності

Котел БКАД 6 виготовляється з міцного алюмінію, має класичну форму, невелику вагу та компактні розміри. Об'єм – 6 л. У комплекті металева дужка для розміщення над відкритим вогнем, кришка з ручкою жаростійкої.

Котел похідний з потовщеними стінками 8 л.
Котел похідний з потовщеними стінками 8 л.
Котел похідний з потовщеними стінками 8 л.

1 195,00грн. --0% 1 196,00грн.

Немає в наявності

БКАД 8 – казан із алюмінію класичної форми об'ємом 8 л. Особливість моделі – потовщене дно та стінки. У комплекті з казаном кришка з жаростійкою ручкою та металева дужка для вогнища. Діаметр посуду – 29 см.

Котел татарський без кришки 80л БКТ80
Котел татарський без кришки 80л БКТ80

7 251,00грн. --0% 7 252,00грн.

Немає в наявності

БКТ80 – класичний татарський казан із алюмінію об'ємом 80 л. Виріб міцний, легкий, довговічний, просто очищається, не вимагає особливого способу зберігання. Для зручності транспортування на конструкції розташовано 4 ручки.

Котел татарський з кришкою 12л БКТД12к
Котел татарський з кришкою 12л БКТД12к

1 685,00грн. --0% 1 686,00грн.

Немає в наявності

Татарський казан БКТД12к виготовляється із міцного легкого алюмінію, має класичну форму, об'єм – 12л. Особливість моделі – наявність 4х зручних для транспортування та використання ручок. Кришка із жаростійкою ручкою в комплекті.

Котел татарський з кришкою 40л БКТ40к

4 864,00грн. --0% 4 865,00грн.

Немає в наявності

Котел БКТ40к виготовляється з легкого та міцного алюмінію, має класичну форму, об'єм 40 л. Кришка у комплекті. Для зручності використання на корпусі розміщено 4 ручки. Посуд простий у способі очищення та зберігання.

Котел татарський з кришкою 6л БКТД06к
Котел татарський з кришкою 6л БКТД06к

1 025,00грн. --0% 1 026,00грн.

Немає в наявності

БКТД06к - татарський казан класичної форми з алюмінію, об'єм - 6 л. На корпусі розміщені зручні для транспортування та приготування 4 ручки, а також металева дужка для багаття. Кришка із жаростійкою ручкою в комплекті.

Пекти під казан об'ємом 25 л ПЧК42
Пекти під казан об'ємом 25 л ПЧК42
Пекти під казан об'ємом 25 л ПЧК42
Пекти під казан об'ємом 25 л ПЧК42

5 066,00грн. --0% 5 067,00грн.

Немає в наявності

Піч казан – просте пристосування для швидкого та якісного приготування страв під час відпочинку на природі. Піч ПЧК42 призначена для казанів об'ємом до 25 літрів. Висота виробу – 83 см.

Сковорода похідна з антипригарним покриттям та ручкою Тime Eco БЛС24
Сковорода похідна з антипригарним покриттям та ручкою Тime Eco БЛС24
Сковорода похідна з антипригарним покриттям та ручкою Тime Eco БЛС24
Сковорода похідна з антипригарним покриттям та ручкою Тime Eco БЛС24

974,00грн. --0% 975,00грн.

Немає в наявності

Тime Eco БЛС24 – алюмінієва сковорода з антипригарним покриттям та відкидною ручкою. У комплекті надається кришка із жаростійкою ручкою. Об'єм сковороди 2.7 л. Сковорідка легка, міцна, не потребує особливого способу очищення.

Сковорода похідна з антипригарним покриттям та ручкою Тime Eco БЛС26
Сковорода похідна з антипригарним покриттям та ручкою Тime Eco БЛС26
Сковорода похідна з антипригарним покриттям та ручкою Тime Eco БЛС26
Сковорода похідна з антипригарним покриттям та ручкою Тime Eco БЛС26

1 108,00грн. --0% 1 109,00грн.

Немає в наявності

Тime Eco БЛС26 – сковорода з алюмінію з антипригарним глибоким дном. Діаметр – 260 мм. Кришка із жаростійкою ручкою в комплекті. Для зручності використання є відкидна ручка із сталевого дроту із дерев'яними вставками.

Сковорода похідна з ручкою Тime Eco БС24
Сковорода похідна з ручкою Тime Eco БС24
Сковорода похідна з ручкою Тime Eco БС24
Сковорода похідна з ручкою Тime Eco БС24

727,00грн. --0% 728,00грн.

Немає в наявності

Тime Eco БЛС24 – легка міцна алюмінієва сковорода для приготування різноманітних страв під час походу чи відпочинку на природі. Особливість моделі – відкидна ручка із сталевого дроту. Діаметр сковороди – 240 мм.

Сковорода похідна з ручкою Тime Eco БС26
Сковорода похідна з ручкою Тime Eco БС26
Сковорода похідна з ручкою Тime Eco БС26
Сковорода похідна з ручкою Тime Eco БС26

834,00грн. --0% 835,00грн.

Немає в наявності

Тime Eco БЛС26 – легка алюмінієва сковорода діаметром 260 мм. Кришка із жаростійкою ручкою в комплекті. Особливість моделі – відкидна ручка з гальванічним покриттям та глибоке дно. Сковорода стійка до деформації та високих температур.

Показано від 1 до 12 з 12 (всього сторінок: 1)

Відпочинок на природі: як вибирати туристичний казан і казанок

Сьогодні, виїжджаючи на природу або заміську ділянку, багато хто бере з собою казан або казанок — ці вироби разюче відрізняються від каструлі і застосовуються для приготування своїми руками смачного насиченого плову, каші, м'ясних та тушкованих страв. Хороший туристичний казанок відрізняється від казана розміром, формою та товщиною стінок. Який посуд краще вибрати для реалізації своїх кулінарних здібностей на лоні природи і на що звернути увагу безпосередньо при виборі казанка, ми розповімо далі у статті. Види та відмінності казанків і казанів alt="Котелок туристичний" src="//budopt.ua/image/data/article/sports/turizm/kotelok-turisticheskij.jpg" style="width: 600px; height: 400px;" />

Якоїсь суворої межі чи різниці між двома цими виробами сьогодні проводити не прийнято, проте вся індивідуальність посуду проявляється у властивих тільки їй дрібницях. Давайте розберемося, які бувають казани і як правильно вибрати оптимальну модель.

На сьогоднішній день ми пропонуємо купити або замовити клієнтам нашого інтернет-магазину /p>

  • Чавунні;
  • Алюмінієві;
  • Алюмінієві з антипригарним покриттям.

Чавунні казани

< Цей матеріал для посуду вважається найкращим для приготування перших страв на багатті. Вважається, що узбецький або татарський плов з повною автентичністю вдасться приготувати тільки в чавунному казані через те, що цей матеріал чудово прогрівається і дозволяє страві довго нудитися, а також довго зберігає тепло, через що приготовлена їжа швидко не остигає.

>

Козан з чавуну має товсті стінки, тільки завдяки яким страва при томленні або зняття з багаття набуває властивого йому унікального смаку і аромату. Загалом, якщо ви плануєте періодично готувати плов або різні тушковані страви, тоді подібний чавунний посуд підходить ідеально. він надає страві пікантного і неповторного смаку і аромату, але, на жаль, використовувати для туризму такий «агрегат» Дещо непрактично: матеріал має велику вагу, тому досить важкуватий, і в транспортуванні вкрай незручний. У турпоходи з метою приготування «їжі для виживання» зазвичай беруть казан з алюмінію.

Алюмінієвий казан

Цей матеріал не такий гарний для приготування насичених, ароматних страв, проте алюміній має відмінну характеристику і переваги, не поступаючись чавунному казанку за які споживач його і вибирає:

  • Дешевизна посуду — за вартістю алюмінієвий казан, порівняно з чавунною моделлю, доступнішим і коштує недорого (від 180 грн за штуку);
  • Легкість та портативність виробу — такий посуд можна брати вільно з собою в похід і не переживати щодо того, що він обтяжуватиме туристів додатковою вагою;
  • Швидке нагрівання — алюміній має властивість нагріватися за лічені хвилини, що в польових умовах або на привалі є досить цінною якістю. Тим не менш, їжа в такому казанку також швидко і остигає.

Порада від інтернет-магазину «БудОпт»: щоб їжа в процесі приготування не пригорала, алюмінієвий казан перед використанням необхідно ретельно прожарити.

З антипригарним покриттям

Алюмінієвий казан

Сьогодні багато постачальників туристичного посуду стали пропонувати казанки великих розмірів з тефлоновим (антипригарним) покриттям. Як правило, це тонкостінні моделі, що більше нагадують каструлю, ніж казанок. На жаль, вони мають певні мінуси, до яких потрібно віднести такі:

  • Антипригарне покриття при високій температурі розжарюється та відшаровується;
  • Прожарювати посуд не є можливим;
  • Такий посуд недовговічний.

Однак такий посуд має і деякі переваги:

  • Невелика вага
  • Прийнятна ціна
  • Подібне начиння відмінно поєднується з індукційними пічками.

Варто врахувати, що, застосовуючи емальовані казани, отримати потрібний ефект у приготуванні плову ніяк не вийде, а застосування шумівки в процесі приготування їжі взагалі може дуже швидко зіпсувати даний матеріал. budopt.ua/image/data/article/sports/turizm/chugunny-vok.jpg" style="width: 600px; height: 400px;" />

На вітринах господарських або туристичних магазинів можна зустріти різноманітність казанків різних за формою. Найкращим, звичайно, прийнято вважати чавунний казан, адже він робиться методом лиття, що наділяє виріб такими особливостями як міцність і тривала експлуатація. Щоправда, незважаючи на це, поводитися з великоваговим виробом необхідно дбайливо і обережно, тому що при падінні воно може розколотися.

Чавунний вок — вибір людей, які дотримуються принципів здорового способу життя та харчування через те, що даний казан є ємністю для приготування та гасіння продуктів з найменшими втратами смакових якостей і корисних речовин. Має вигляд великої конічної сковороди-котелка, що робить його ідеальним інструментом для обсмажування продуктів. Вибираючи форму виробу, потрібно акцентувати увагу на тому, що і як ви збираєтеся в ньому готувати:

  • Чавунний казанок має товсті стінки та щільне дно — сферичне чи плоске. Куляста форма казанка — класика жанру. Прекрасно підходить для приготування їжі на тринозі.
  • З плоским дном казани підійдуть для приготування їжі на газовій або електричній плиті. Вибираючи такий посуд, зверніть увагу, щоб об'єм казана був не більше 7-8 л, оскільки більший розмір погано прогріватиметься. .

Котелки та їх види: як вибрати

Такий вид посуду як казанок має менший розмір, ніж казан, тому що його основне призначення полягає у приготуванні їжі у туристичних походах. Щоб нагодувати смачним та ситним обідом групу людей із 10-12 осіб, потрібно використовувати не менше трьох котелків. Для організації пікніка на природі легко можна застосувати похідний казанок великого об'єму, залежно від кількості людей, зрозуміло. li>Сталь;

  • Титан;
  • Алюміній.
  • Використовувані у виробництві перелічені матеріали роблять посуд легким та актуальним для походів та пікніків тому що її дуже зручно транспортувати. Найдоступнішим матеріалом вважається сталь — нержавіючий котелок зі сталі неймовірно міцний і товстостінний, тому в ньому легко виходить готувати смачні, насичені та ароматні страви без їх пригорання до дня котелка.

    Кращий котелок для багаття — титановий, тому що він товстіший і дно у таких моделей щільніше. Однак алюміній і сталь чудово підходять для приготування супів, каш і юшки, так що принципової різниці між матеріалами не спостерігається.

    Алюмінієвий казанок

    Щоб втілити свої кулінарні здібності на природі, необхідно використання триноги для казанка, інакше на безпосередньому вогні (наприклад, поставивши начиння на цеглу чи каміння) страва може пригоріти, а зовнішня частина казанка почне чорніти. Обробляти оболонку казанка немає необхідності, але й не забороняється на відміну від казанків з антипригарним покриттям. Змащувати виріб не рекомендується.

    Великий котел об'ємом до 40 л призначений для приготування їжі на велику кількість людей — такого розміру котелки нерідко використовуються в кемпінгу, армійських, польових загонах та ін. У побутових цілях, звичайно ж, подібний обсяг не актуальний.

    Рекомендація від БудОпт: перш ніж купувати казанок, постарайтеся прикинути, на яку кількість людей планується подальше приготування в ньому їжі, і з простого розрахунку (1 л — на одну людину) вже зупиняйтеся на якійсь певній моделі.

    Як вибрати казанок

    Овальний казанок

    Насамперед, зверніть увагу на форму виробу. Котелки, як відомо, бувають:

    • Сферичні форми — такі казанки однаково зручні як у приготуванні їжі та так і в миття після. Вони їжа готується рівномірно, оскільки простір усередині прогрівається з усіх боків. Є, звичайно, і мінус — габаритність виробу, проте цей недолік завжди можна перетворити на перевагу, поклавши в казанок в умовах походу дрібні каструльки, кухлі тощо.
    • Овальні казанки — ці моделі менш зручні й у них вміст прогрівається негаразд рівномірно. Подібним чином були спроектовані армійські казанки, але вони призначалися не для приготування їжі, а для безпосереднього її вживання з них. потрібний подібний посуд — туристичні походи, відпочинок на дачі або вилазка на берег моря/озера із друзями. Звідси вже й витікатиме розмір та обсяг начиння. Головне, визначитися з формою та матеріалом. Але при виникненні будь-яких складнощів ви завжди можете звернутися за допомогою до наших консультантів, які допоможуть оформити доставку по всій Україні післяплатою або по передоплаті зі складу в Києві або Дніпропетровську. При покупці товару оптом, він відпускається з гарною знижкою — про це менеджер вас повідомить.

    Розгорнути
    messenger